GİZLİBAHCE
Giris ve kayıt yapmak için
GİZLİBAHCE
Giris ve kayıt yapmak için
GİZLİBAHCE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GİZLİBAHCE

bilgi ve paylasım portalı
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Bici Bici ....

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Gizlibahce Co-Adminastratör
Gizlibahce Co-Adminastratör
Admin


Mesaj Sayısı : 176
Doğum tarihi : 04/04/74
Kayıt tarihi : 05/12/09
Yaş : 50
Nerden : İSTANBUL

Bici Bici .... Empty
MesajKonu: Bici Bici ....   Bici Bici .... Icon_minitimePtsi Ara. 14, 2009 10:24 pm

Bici Bici .... Bici

BİCİ BİCİ (ADANA)

MALZEME:

Nişasta 1 bardak
Pudra şekeri 1 su bardağı
Su 6 bardak
Gül suyu Yeterince
Bici boyası 1 tatlı kaşığı
Buz Kar şekline getirilmiş

YAPILIŞI:
6 bardak suya 1 bardak nişasta eklenerek pişirilir. Bu arada devamlı bir tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak topaklaşması engellenir. Koyulaşan karışım bir tepsiye dökülerek buzdolabında soğumaya bırakılır. Üzerinin kurumaması için bir ıslak bezle örtülür. Dolapta bekleterek dondurduğumuz bici küçük kaselere küp şeklinde doğranır. İçine kırmızı boya ile hazırlanan su, pudra şekeri, kar haline getirilen buz ve gülsuyu eklenerek servis yapılır.

Affiyet Olsun... Bici Bici .... Smiley
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://gizlibahce1.yetkinforum.com
Admin
Gizlibahce Co-Adminastratör
Gizlibahce Co-Adminastratör
Admin


Mesaj Sayısı : 176
Doğum tarihi : 04/04/74
Kayıt tarihi : 05/12/09
Yaş : 50
Nerden : İSTANBUL

Bici Bici .... Empty
MesajKonu: Geri: Bici Bici ....   Bici Bici .... Icon_minitimePtsi Ara. 14, 2009 10:24 pm

Bici Bici .... Yufkali_vanilyali_dondurma

Malzemeler
1 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Süt Kreması
2 Paket Vanilya
6 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Yufka
100 gr Eritilmiş Margarin
1 Paket Krem Şanti

Yemegin Yapilisi
Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.
6 yumurta sarısını tozşekerle karıştırıp iyice çırpın. Yumurtalı karışımı tencereye ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kremalı karışımı en az 6 saat buzlukta bekletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, Bu arada yufkanın üzerine eritilmiş margarin sürüp seritler halinde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp yufka şeritlerini üzerine yerleştirin. Tepsiyi fırına verip 15 dakika kadar pişirin.
Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Dondurmayı bir dondurma kaşığı ile servis kaplarına alın. Krem şantiyi bir sıkma torbasını içine yerleştirip dondurmanın üzerine sıkın. Fırından aldığınız yufka şeritlerini krem şantinin üzerine yerleştirip servis yapın.
Oneri: Evde dondurma hazırlayacak kadar zamanınız yoksa hazır dondurmadan da yararlanabilirsiniz.
Ayrıca dondurma yerine puding, muhalebi veya sütlaç da kullanabilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://gizlibahce1.yetkinforum.com
Admin
Gizlibahce Co-Adminastratör
Gizlibahce Co-Adminastratör
Admin


Mesaj Sayısı : 176
Doğum tarihi : 04/04/74
Kayıt tarihi : 05/12/09
Yaş : 50
Nerden : İSTANBUL

Bici Bici .... Empty
MesajKonu: Geri: Bici Bici ....   Bici Bici .... Icon_minitimePtsi Ara. 14, 2009 10:25 pm

Bici Bici .... 2832841746_6c0756ca06

***MEKTUP BÖREĞİ***

MALZEME:

*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı sirke
*2 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*6 su bardağı un

İÇ MALZEME:

*250 gram beyaz peynir
*Maydanoz
*1 paket margarin(250gram)eritilmiş

YAPILIŞI: Sıvı yağ,sirke,Su ve tuzu yoğurma kabına alın..Un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun..hamurun üzerini kapakla yada streçle kapatıp 15-20 dakika dinlendirin..Hamuru 15 bezeye ayırın.Üçerli guruplar halinde beş guruba ayırın..Margarini eritin..Merdaneyle 3 bezeyi unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın.Yufkaların üzerine erittiğimiz yağı sürün.Üçüncü yufkanın üzerinede yağ sürüp karşılıklı kenarlarını;aralarınada yağ sürerek bohça gibi kapatın.hamuru buzlukta 10 dakika bekletin.Diğer bezeleride aynı şekilde hazırlayın.ve onar dakika buzlukta bekletin.İlk koyduğumuz hamuru buzluktan alıp merdaneyle yarım santim kalınlığında açın.Sonra artı şeklinde kesip 4 kare oluşturun.her karenin ortasına peynirli harçtan koyup zarf şeklinde kapatın..Diğer hamurlarıda buzluktan alıp aynı şekilde hazırlayın..Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verin.Pembeleşene kadar pişirin..AFİYET OLSUN..
Not: pişer pişmez fırından alın çıtırlığını kaybetmesin..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://gizlibahce1.yetkinforum.com
 
Bici Bici ....
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GİZLİBAHCE :: ..:: BAYANLARA ÖZEL ::.. :: .·[ Yemek Tarifleri ]·.-
Buraya geçin: